Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

El turisme de Lleida reclama que les restriccions tinguin en compte la baixa densitat d’aquest territori

ACN Lleida.-El sector turístic de Lleida demanarà al Procicat una “sensibilitat diferent” per a la demarcació pel que fa a les restriccions per la covid-19, tenint en compte la seva […]

Avatar
Agències 09/12/2020

ACN Lleida.-El sector turístic de Lleida demanarà al Procicat una “sensibilitat diferent” per a la demarcació pel que fa a les restriccions per la covid-19, tenint en compte la seva baixa densitat de població. Reclamen que les mesures s’apliquin de forma quirúrgica en funció de la realitat de cada territori i de la seva situació epidemiològica. En aquest sentit, demanen que Lleida no es tracti amb el mateix criteri que zones amb densitats poblacionals molt superiors com ara l’Àrea Metropolitana. Entre altres peticions, des del sector turístic lleidatà sol·licitaran al Procicat que es permetin els desplaçaments dins de la demarcació en bombolles familiars i facilitar les comunicacions entre les regions sanitàries lleidatanes.

Així ho han acordat durant la reunió mantinguda aquest dimecres entre responsables del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i representants dels sectors de l’hostaleria, càmpings i establiments rurals de la demarcació, després d’un pont de la Puríssima sense visitants i amb totes les estacions d’esquí tancades i amb la mirada ja posada en les festes de Nadal.El sector turístic lleidatà denuncia un “greuge comparatiu” del territori de Lleida respecte a altres zones amb densitats de població superiors quant a les restriccions que s’apliquen per la covid-19 i que afecten per igual a tot Catalunya. El sector ha expressat la seva indignació, sobretot després de veure als mitjans de comunicació imatges dels darrers dies amb zones comercials plenes de gent a Barcelona. Per això, sol·licitaran al Procicat una “sensibilitat diferent” per a Lleida i que les restriccions s’apliquin d’una forma quirúrgica, tenint en compte la baixa densitat de població del territori de Lleida, segons ha dit la vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol. “Ja n’hi ha prou que al territori de Lleida se’ns tracti amb els mateixos criteris que l’àrea de Barcelona”, ha afirmat.D’aquesta manera, tant des del Patronat de Turisme, com des de les federacions i associacions dels sectors de l’hostaleria, càmpings i d’allotjaments de turisme rural, traslladaran al Procicat la petició per tal que es permetin els desplaçaments per tota la demarcació en bombolles de convivència i que es faciliti la mobilitat entre les regions sanitàries de Lleida i de l’Alt Pirineu i Aran, en funció de les dades de contagis. Així mateix, Rosa Pujol ha defensat que l’hostaleria, així com la resta de sectors turístics, està complint totes les mesures de seguretat com ara la limitació d’aforament del 30% a l’interior dels locals. També ha ressaltat que els establiments estan preparats per evitar contagis, tal com ja van demostrar durant l’estiu.