Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

El TSJ de Madrid inadmet la querella contra Monasterio per falsedat documental

ACN Madrid.-El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha inadmès la querella de la fiscalia madrilenya contra la líder de Vox a l’Assemblea de Madrid, Rocío Monasterio, per falsedat […]

Avatar
Agències 28/06/2021

ACN Madrid.-El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha inadmès la querella de la fiscalia madrilenya contra la líder de Vox a l’Assemblea de Madrid, Rocío Monasterio, per falsedat documental en document públic relacionada amb la falsificació d’un visat del Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics. En una interlocutòria, la sala civil i penal creu que els fets relatats “no reuneixen els caràcters del delicte de falsedat documental atribuït a la querellada”. En aquest cas, els magistrats sostenen que es tracta d’una falsificació “tan grollera i perceptible a simple vista” que no podia “en cap cas tenir efecte com a autèntic i degut visat”.

“La tosquedat del procediment no permet afirmar l’entitat penal dels fets”, diuen. El tribunal considera que perquè existeixi aquest delicte “és requisit nuclear que l’alteració de la veritat tingui un mínim considerable d’aparença, una entitat suficient que sigui capaç d’induir a error”.