Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

El Tercer Sector Social reclama a l’Estat el confinament total de la ciutadania de Catalunya

ACN Barcelona.-La Taula d’entitats del Tercer Sector Social i la Confederació Empresarial del Tercer Sector Social han reclamat a l’Estat el confinament total de la ciutadania catalana d’acord amb l’informe […]

Avatar
Agències 22/03/2020

ACN Barcelona.-La Taula d’entitats del Tercer Sector Social i la Confederació Empresarial del Tercer Sector Social han reclamat a l’Estat el confinament total de la ciutadania catalana d’acord amb l’informe de 70 investigadors que apunta en aquesta línia. En un comunicat han apel·lat al “compromís de país” i han demanat un “esforç” a entitats, empreses, treballadors, autònoms i societat civil. D’altra banda, han alertat que la pandèmia implica una “mancança important” de professionals al seu sector i han reclamat “suport” per reforçar els equips d’atenció directa als diversos col·lectius a qui donen servei.

A més, les entitats demanen “circuits coordinats” per fer arribar equips de protecció al sector sanitari i a les entitats socials. “No podem posar en risc a professionals ni a persones ateses, algunes d’elles especialment vulnerables”, alerten, i recorden que el Tercer Sector té “un paper clau” en el manteniment de serveis com l’atenció domiciliària, recursos i centres residencials, centres d’acollida, menjadors socials i repartiment d’àpats a domicili, entre altres.Les entitats insten les autoritats autonòmiques i estatals a seguir impulsant mesures econòmiques per assegurar al màxim el manteniment de l’ocupació i per garantir la sostenibilitat econòmica de les entitats socials de país. “Necessitem blindar l’atenció a les persones més vulnerables”, conclouen.