Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

El tercer sector avisa que la situació és “insostenible” per molt que s’aprovin els pressupostos i demana “estabilitat”

ACN Barcelona.-La Taula del Tercer Sector Social ha avisat aquest dijous que la situació és “insostenible” per molt que s’aprovin els pressupostos, i ha demanat estabilitat política. En un comunicat, […]

Avatar
Agències 30/01/2020

ACN Barcelona.-La Taula del Tercer Sector Social ha avisat aquest dijous que la situació és “insostenible” per molt que s’aprovin els pressupostos, i ha demanat estabilitat política. En un comunicat, alerta que interrompre la legislatura vol dir posar en risc tramitacions importants, com ara la modificació de la Llei de la Renda Garantida de Ciutadania, l’aprovació del seu reglament o el Pla Estratègic de Serveis Socials. També queda aturat el codi d’accessibilitat i compromisos com l’estratègia catalana per l’acollida i la inclusió d’infants i joves migrants sols. La taula demana que les urgències socials passin per sobre dels interessos polítics.

Francina Alsina, presidenta de la taula, s’ha queixat que fa anys que la “inestabilitat política paralitza el país i deixa desprotegides i sense oportunitats les persones més vulnerables, posant també en perill la sostenibilitat de les entitats socials”.Sobre els nous pressupostos, ha considerat que representen una “millora clara” després de tenir un “Govern congelat en matèria social” durant anys a causa dels comptes prorrogats. També ha celebrat que hi hagi acord a l’Ajuntament de Barcelona, i confia que es pugui arribar a una entesa per al nou pressupost de l’Estat. La taula ha destacat l’augment de finançament per a la Renda Garantida de Ciutadania i per a les polítiques de dependència, així com l’actualització de tarifes en l’àmbit de la discapacitat i la dependència. Ara bé, ha criticat que no s’inclogui un augment de finançament per a les entitats socials que atenen infants, tot i ser el col·lectiu més castigat per la pobresa, i que encara faltin recursos per a la gent gran.