Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

El Teatre Akadèmia reflexiona sobre la maternitat i la paternitat de les persones amb diversitat funcional

ACN Barcelona – El Teatre Akadèmia ha presentat l’espectacle ‘Els àngels no tenen fills’ que es podrà veure des d’aquest dimecres fins diumenge. Sota la direcció de Clàudia Cedó l’espectacle […]

Agències 15/06/2022

ACN Barcelona – El Teatre Akadèmia ha presentat l’espectacle ‘Els àngels no tenen fills’ que es podrà veure des d’aquest dimecres fins diumenge. Sota la direcció de Clàudia Cedó l’espectacle compta amb Andrea Álvarez, Marc Buxaderas i Berta Camps entre el repartiment. L’obra reflexiona sobre el fet de ser mares i pares en persones amb diversitat funcional per generar un debat entre el públic. Així és qüestiona si és legítim que una part de la societat decideixi sobre els drets sexuals i reproductius, d’una altra part, i el perquè es creu que una part de la comunitat és més vàlida que una altra per tenir descendència. L’espectacle pretén trencar tòpics i acostar la realitat de les persones amb diversitat funcional.

De fet, segons han explicat, l’obra neix de la inquietud que va generar el darrer espectacle de Cedó ‘Mare de sucre’, on la maternitat d’una noia amb discapacitat provocava moltes preguntes. Ara, Cedó ha volgut aprofundir sobre aquest tema des del teatre documental i amb part dels protagonistes del darrer espectacle. Entre d’altres, també es tracta quin són els paràmetres que determinen qui és una bona mare o si una dona amb diversitat psíquica pot ser-ho.

Es tracta d’una coproducció de Mithistòrima Produccions, Sala La Planeta i el Festival Temporada Alta.