Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

El Sindicat de Llogateres entra a una oficina de CaixaBank per reclamar una taula de negociació

ACN Barcelona.-El Sindicat de Llogateres ha entrat aquest dijous a una oficina de CaixaBank, a la seu de la plaça Francesc Macià de Barcelona, per reclamar una taula de negociació. […]

Agències 18/03/2021

ACN Barcelona.-El Sindicat de Llogateres ha entrat aquest dijous a una oficina de CaixaBank, a la seu de la plaça Francesc Macià de Barcelona, per reclamar una taula de negociació. El sindicat denuncia “pràctiques abusives” que afecten més d’un centenar de famílies perquè “no s’està complint amb la llei 24/2015 i s’està desnonant famílies vulnerables sense alternativa habitacional”. A més, afirmen que no s’està complint amb la regulació de lloguers perquè s’intenten apujar preus i no s’estan renovant contractes. Fonts d’InmoCaixa consultades per l’ACN descarten fer cap negociació col·lectiva amb el sindicat i asseguren que la seva política és gestionar individualment cas per cas. Les mateixes fonts neguen que s’incompleixi cap normativa.

(S’afegeix el desenllaç de l’acció, segons el relat del Sindicat de Llogateres)Des de CaixaBank asseguren que els pisos de les famílies afectades depenen d’InmoCaixa, empresa que pertany a CriteriaCaixa.”Exigim una taula de negociació perquè aquestes més de 100 famílies puguin arribar a un acord que sigui legal i raonable”, ha reclamat Carme Arcarazo, portaveu del sindicat.Segons ella, no s’estan fent lloguers socials i s’estan desnonant famílies vulnerables. “Venim a exigir que seguin i que parlin”, ha conclòs en una atenció als mitjans.Una de les afectades ha explicat que fa 15 anys que viu amb el seu fill al Camp del Grassot. Segons ha relatat, va patir una dació de pagament, va donar el seu pis i li van fer un lloguer social. En acabar el lloguer, però, no li han volgut renovar. “Jo vull que em facin un contracte segons la llei de contenció de rendes i que La Caixa compleixi la llei”, ha dit la Rosario.”Mai he deixat de pagar però no puc pagar més del que és un preu assequible”, ha afegit.Regular els lloguersArcarazo també ha denunciat aquest dijous que bancs i fons voltors estan ‘cremant’ telèfons i “no paren de trucar al ministre Ábalos” perquè es faci una llei que “no toqui els seus guanys”.Des del sindicat exigeixen una llei d’habitatge que reguli els lloguers i recorden que el dissabte es manifestaran perquè la llei es posi “al costat de les famílies” i no de “fons voltors”.CompromísDesprés de l’acció el Sindicat de Llogateres ha assegurat que s’ha aconseguit el “compromís” per revisar els casos d’Immocaixa, que afecten 111 famílies. A més l’entitat preveu mantenir una reunió aquest divendres amb Building Center per un altre cas.L’entitat, però, lamenta la “resistència” de CaixaBank a obrir una negociació i assegura que a través de les seves filials com Inmocaixa, Bulding Centre o Servihabitat, “La Caixa es dedica a vulnerar sistemàticament el dret a l’habitage, escanyar les seves llogateres i incomplir la legalitat vigent per tal d’obtenir més beneficis”.”El segon propietari més gran de tot l’Estat, amb més de 20.000 habitatges, desnona les famílies que no poden pagar, especula amb els preus del lloguer -fent increments de més del 60% del lloguer-, es desentén de les seves obligacions com a propietari -com és el manteniment dels habitatges i les seves infraestructures- i imposa clàusules abusives i il·legals en els seus contractes”, afirma el sindicat.