Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

El Síndic investiga d’ofici les aglomeracions a les línies R1 i R2 de Rodalies

ACN Barcelona.-El Síndic de Greuges ha obert una actuació d’ofici per analitzar les aglomeracions a les línies R1 i R2 de Rodalies durant el cap de setmana i, concretament, en […]

Avatar
Agències 17/08/2021

ACN Barcelona.-El Síndic de Greuges ha obert una actuació d’ofici per analitzar les aglomeracions a les línies R1 i R2 de Rodalies durant el cap de setmana i, concretament, en horari de tarda coincidint amb el retorn de la platja. Diverses persones han fet constar les seves queixes, ja que viatjaven “amuntegades” dins de vagons “sense mantenir cap distància de seguretat i sense control d’aforament”. El Síndic s’ha adreçat a la direcció de Rodalies de Catalunya-Renfe per demanar pels motius d’aquestes aglomeracions i per la previsió d’un increment en la freqüència del pas dels trens de les diferents línies per garantir unes condicions d’accés de qualitat i segures.

Amb aquesta actuació d’ofici, dona continuïtat a les nombroses resolucions que ha emès i a l’informe monogràfic de finals de 2016 sobre els drets de les persones en els serveis ferroviaris a Catalunya, en el qual constata que hi ha “un dèficit d’inversions” als serveis i recull setanta-cinc recomanacions per millorar-lo. El Síndic reitera que és “una evidència” que el traçat de la xarxa ferroviària es manté “pràcticament intacte” des de fa gairebé quaranta anys.