Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

El Síndic alerta que alguns usuaris han deixat de cobrar la renda garantida i exigeix no interrompre-la durant la crisi

ACN Barcelona.-El Síndic de Greuges de Catalunya ha tingut coneixement que algunes persones han deixat de cobrar la prestació de la renda garantida de ciutadania per motius diversos. Per això, […]

Avatar
Agències 14/04/2020

ACN Barcelona.-El Síndic de Greuges de Catalunya ha tingut coneixement que algunes persones han deixat de cobrar la prestació de la renda garantida de ciutadania per motius diversos. Per això, ha reclamat al Govern que no interrompi el pagament d’aquesta prestació mentre duri la crisi del coronavirus. En aquest sentit, exigeix ajornar les possibles suspensions i extincions de l’ajuda fins que no es normalitzi el funcionament del serveis i es reobrin les oficines d’atenció presencial. El defensor recorda que moltes d’aquestes persones no poden accedir a mitjans telemàtics. A més, planteja que caldria establir mesures excepcionals i transitòries que contribueixin a reduir el nombre de persones en situació de risc.

Segons el Síndic, en les circumstàncies actuals pot ser difícil o impossible complir les obligacions necessàries per cobrar la renda garantida de ciutadania. És el cas, per exemple, de les persones que, tot i que podrien ser possibles beneficiàries d’alguna altra prestació o ajut, a la pràctica no poden sol·licitar-la perquè no poden accedir a mitjans telemàtics o no tenen el coneixement per fer-ne ús, o bé perquè desconeixen i no tenen accés a la informació sobre les prestacions existents i els requisits. També pot passar que les persones no puguin comunicar els canvis en la seva situació, ni donar resposta als requeriments de l’òrgan gestor de la prestació, continua.La mesura de no interrompre el pagament de la renda garantida de ciutadania, diu el Síndic, no hauria d’impedir que, un cop restablert el funcionament ordinari dels serveis, l’administració instrueixi les actuacions adequades i regularitzi els procediments, mitjançant una anàlisi i una revisió acurada de cada expedient.