Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

El Servei Meteorològic de Catalunya celebra els 25 anys de la seva recuperació

ACN Barcelona.-El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) celebra els 25 anys de la seva recuperació, coincidint també amb el seu centenari. L’entitat es va crear el 31 de març del […]

Avatar
Agències 23/07/2021

ACN Barcelona.-El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) celebra els 25 anys de la seva recuperació, coincidint també amb el seu centenari. L’entitat es va crear el 31 de març del 1931 per la Mancomunitat de Catalunya. 57 anys després de la seva destrucció es va tirar endavant la reestructuració del departament de Medi Ambient, a partir del qual es va constituir la Subdirecció General de Qualitat de l’Aire i Meteorologia, de la qual en depenen el Servei de Vigilància i Control de l’Aire, així com el Meteocat. Posteriorment, el 2001, es va promulgar la Llei de Meteorologia, aprovada pel ple amb una àmplia majoria, per la qual el Meteocat va passar a ser una entitat de dret públic de la Generalitat de Catalunya amb personalitat jurídica pròpia.

L’any 2010, amb els diferents canvis de govern, va passar a dependre del departament de Territori i Sostenibilitat, i actualment ho fa del departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.