Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

El PSOE repta Podem a fer pública la seva última proposta per a la reforma del ‘només sí és sí’

ACN Madrid – Les discrepàncies entre el PSOE i Podem per a la reforma de la llei del ‘només sí és sí’ es mantenen intactes. La ministra d’Hisenda i vicesecretària […]

Agències 15/02/2023

ACN Madrid – Les discrepàncies entre el PSOE i Podem per a la reforma de la llei del ‘només sí és sí’ es mantenen intactes. La ministra d’Hisenda i vicesecretària general del PSOE, María Jesús Montero, ha reptat Podem a fer pública la proposta que el portaveu de Podem al Congrés, Pablo Echenique, ha assegurat que la seva formació ha traslladat a la part socialista aquest cap de setmana. En declaracions als passadissos del Congrés, Montero ha acusat Podem de pensar més en el “relat” que en “resoldre el problema” de l’aplicació de la llei.

Tot plegat després que aquest dimarts els socis de l’executiu van evitar que la Mesa del Congrés declarés el tràmit d’urgència de la proposició de llei del PSOE per a la reforma. ERC ha apuntat que no donarà suport a la iniciativa mentre no compti amb l’aval del Ministeri d’Igualtat. La proposició de Llei del PSOE arribarà al ple del Congrés el 7 de març, un dia abans del 8-M.

Maria Jesús Montero ha insistit que cal modificar el que “no funciona” de la llei, perquè quan l’aplicació d’una llei produeix rebaixes de condemnes “cal tancar aquesta escletxa”, i el PSOE, ha dit, ho vol fer “mantenint en consentiment” com a eix de la norma. La discussió, segons Montero, “és tècnica”, i no política, com sosté Podem.