Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

El PSOE replica a Podem que hauria de “replantejar” la seva posició sobre la reforma del ‘només sí és sí’

ACN Madrid – La portaveu del PSOE, Pilar Alegría, ha replicat a Podem que és la formació lila qui ha de “recapacitar” sobre la seva posició amb la reforma de […]

Agències 06/03/2023

ACN Madrid – La portaveu del PSOE, Pilar Alegría, ha replicat a Podem que és la formació lila qui ha de “recapacitar” sobre la seva posició amb la reforma de la llei del ‘només sí és sí’ i ha instat el soci minoritari de la coalició a “replantejar-la”. En roda de premsa aquest dilluns després de l’executiva dels socialistes, Alegría ha defensat la necessitat de modificar la norma per evitar els “efectes indesitjats” que ha tingut, és a dir, les rebaixes de condemna a agressors sexuals. “Davant d’aquest problema, el PSOE planteja una solució”, ha remarcat. Sobre la possibilitat d’arribar a un acord amb el partit lila, Alegría ha dit que “mai s’ha de donar res impossible”.

Alegría ha argumentat que la millor opció és “arreglar” aquest efecte i endurir les penes en lloc de no fer res. La portaveu del PSOE ha esperat que tots els partits que “considerin important evitar que hi hagi futures rebaixes de condemnes” votin a favor de la presa en consideració de la reforma que es debat demà dimarts a la tarda al Congrés.