Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

El PSC rebutja el tancament de Nissan i sosté que mantenir l’activitat a Barcelona és possible

ACN Barcelona.-El PSC ha rebutjat en un comunicat el tancament de les instal·lacions que Nissan té a Barcelona i ha reclamat a l’empresa que es faci corresponsable de la situació. […]

Avatar
Agències 28/05/2020

ACN Barcelona.-El PSC ha rebutjat en un comunicat el tancament de les instal·lacions que Nissan té a Barcelona i ha reclamat a l’empresa que es faci corresponsable de la situació. Els socialistes han demanat que es garanteixi que Catalunya continuï com a centre de producció automobilística i ha assenyalat la “manca de política industrial decidida per part de la Generalitat i els anteriors governs d’Espanya” com a responsables del tancament de l’empresa japonesa. “Més de dos anys treballant en un pla de viabilitat de totes les administracions implicades no han estat suficients”, han lamentat.

El PSC ha recordat que s’havia proposat a la companyia la creació d’un grup de treball per estudiar escenaris alternatius que garantissin la continuïtat de l’activitat industrial i ha assegurat que la continuïtat de la planta de Barcelona és possible. A més, els socialistes defensen que té sentit econòmic per a Nissan, ja que és més rendible invertir-hi que assumir el cost del tancament, que podria superar els 1.000 milions d’euros.La formació ha reiterat el caràcter “estratègic i de lideratge” de Catalunya en el sector automobilístic i ha lloat el seu teixit industrial. Per això, ha emplaçat la Generalitat a activar el Pacte per la indústria, a dotar amb recursos al Pla estratègic de suport a la indústria de la mobilitat i de l’automoció 2020-2025 i a especialitzar el sector a Catalunya en el cotxe elèctric.La viceprimera secretària del PSC i portaveu parlamentària, Eva Granados, ha afegit a través de Twitter que aquest dijous és un dia “molt trist” i ha garantit que els socialistes treballen “pel manteniment de l’activitat industrial i els llocs de treball”. Així mateix, ha expressat el seu suport i solidaritat als treballadors de l’automobilística.