Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

El PSC creu que “convé” reunir la taula de diàleg i que s’hi assegui JxCat

ACN Barcelona – El PSC creu que “convé” que es torni a reunir la taula de diàleg entre governs i que “en aquesta taula s’hi assegui JxCat”. En l’anterior trobada, […]

Agències 27/06/2022

ACN Barcelona – El PSC creu que “convé” que es torni a reunir la taula de diàleg entre governs i que “en aquesta taula s’hi assegui JxCat”. En l’anterior trobada, al setembre, només hi van anar membres del Govern d’ERC. La portaveu dels socialistes catalans, Èlia Tortolero, ha constatat “el compromís” amb el diàleg per part del president del govern espanyol. En una entrevista a ‘La Vanguardia’, Sánchez ha expressat que vol reunir la taula de diàleg quan abans millor i apunta que li agradaria que JxCat hi tornés. A banda, el PSC demana al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que posi en marxa la taula de partits. “Estem oberts a que es produeixi demà mateix aquesta reunió”, ha afegit.

La portaveu del PSC també ha lloat el paquet de mesures anticrisi impulsades pel govern espanyol. El nou decret inclou una rebaixa del 50% del preu dels abonaments de transport estatal i el 30% dels autonòmics i locals –que les administracions podran complementar fins al 50%- a partir de l’1 de setembre. Tortolero ha dit que els ajuntaments governats pel PSC es comprometen a fer bonificacions de fins al 50% i ha demanat al Govern “que faci els deures i cobreixi la part que li toca”.

El decret anticrisi també inclou un augment d’un 15% de les pensions de jubilació i invalidesa i la creació d’un xec de 200 euros per a treballadors, aturats i autònoms amb ingressos baixos.

Tortolero s’ha reincorporat com a portaveu del PSC aquest dilluns de la baixa de maternitat.