Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

El PSC afirma que ha demostrat que es pot “governar des de l’oposició” i donar suport al Govern quan calgui

ACN Barcelona – La portaveu del PSC, Alícia Romero, ha destacat el paper del seu partit durant la negociació dels pressupostos, i ha lloat que l’empremta dels socialistes estigui present […]

Agències 14/02/2023

ACN Barcelona – La portaveu del PSC, Alícia Romero, ha destacat el paper del seu partit durant la negociació dels pressupostos, i ha lloat que l’empremta dels socialistes estigui present al projecte del 2023. Durant el debat a la totalitat, aquest dimarts a la tarda, Romero ha afirmat que el seu grup ha demostrat que es pot “construir una alternativa” i, alhora, donar suport al Govern quan presenti projectes que millorin la vida de la ciutadania. A més, la portaveu del PSC-Units ha destacat que han fet una “oposició crítica i constructiva”, i fins i tot “governar des de l’oposició”. En aquesta línia, Romero ha demanat la resta de diputats i diputades a passar de la “política estàtica i de confrontació” a la política “dinàmica i d’acords”.

“Només sumant podem construir alguna cosa en aquest país”, ha avisat la diputada socialista. En la seva intervenció posterior als discursos dels grups que han presentat esmenes a la totalitat (Junts, Vox, la CUP, Cs i PP), Romero s’ha centrat sobretot a replicar els anticapitalistes, als qui ha recriminat que critiquin uns pressupostos que preveuen més diners per a universitats i recerca o residències que els comptes del 2017, que sí que van comptar amb el seu suport.

A part de reivindicar la seva oposició “constructiva”, la portaveu del PSC ha reclamat al Govern de Pere Aragonès “una actitud de buscar suports” la resta de la legislatura per pactar “altres lleis”, més enllà de la llei de pressupostos del 2023. Tot i negar que el PSC tingui “cap intenció de falcar” l’executiu d’ERC, els socialistes es mostren oberts a arribar a nous acords amb els republicans.