Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

El preu de l’habitatge a Barcelona baixarà un 5% però “no hi ha bombolla”, segons Forcadell

ACN Barcelona.-El preu de l’habitatge de propietat a Barcelona baixaran un 5% aquest any, segons la consulta immobiliària Forcadell, que aquest dimecres ha presentat el seu informe de perspectives pel […]

Avatar
Agències 19/06/2019

ACN Barcelona.-El preu de l’habitatge de propietat a Barcelona baixaran un 5% aquest any, segons la consulta immobiliària Forcadell, que aquest dimecres ha presentat el seu informe de perspectives pel 2019. “L’any passat les transaccions ja van baixar més del 10%, i continua la caiguda, les expectatives dels compradors i venedors són totalment contràries”, ha explicat Gonzalo Bernardos, professor d’Economia de la UB i responsable de l’estudi. “Els habitatges de luxe són els que tindran pitjor sortida, i els millors els dirigits a la classe mitjana i els joves”, ha afirmat, assegurant que el comprador tradicional de pisos més cars, d’origen estranger, va marxar la tardor del 2017 i “encara no ha tornat”. Pel que fa al lloguer, Forcadell preveu una lleugera baixa, però sobretot en els pisos de luxe per sobre dels 1.200 euros, però no en els de la resta, on hi ha un “excés brutal de demanda”.

Per Forcadell, “no hi ha risc de bombolla, ni se l’espera”, ni tan sols a Barcelona, que la immobiliària situa en la “Champions League” europea dels mercats immobiliaris europeus, interessant per a inversors estrangers. Amb tot, Gonzalo Bernardos considera que la “incertesa política va liquidar part de la demanda” de compra a la ciutat i va evitar que Barcelona consolidés un augment de preus de compra que, a l’estiu del 2017, superava el 20%. De fet, segons ell, tot i els preus del lloguer i la creixent sortida cap a l’àrea metropolitana de llogaters i compradors “a Barcelona no hi ha cap bombolla”. Per Bernardos, que baixin els preus aquest any i potser el següent “no és cap canvi de tendència, sinó un impàs”. “Quan tornin els estrangers tornaran a pujar, i força, perquè tothom vol viure a les ciutats i en les seves parts més emblemàtiques”, ha dit. Els experts de Forcadell consideren que mentre baixi el preu de Barcelona, seguirà pujant el de les zones de l’àrea metropolitana.