Edició 1768

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de maig del 2023
Edició 1768

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de maig del 2023

El president del Segarra-Garrigues veu “dramàtica” la situació i dona “pràcticament” per perduda la collita

|

- Publicitat -

ACN Les Borges Blanques – El tancament del canal Segarra-Garrigues que s’ha anunciat aquest dissabte al migdia afectarà les collites d’almenys unes 7.300 hectàrees de conreus d’arbres fruiters i també de cereals. Es tracta d’una mesura inèdita des que la infraestructura va entrar en funcionament l’any 2009. El president, Josep Maria Jové, qualifica de “dramàtica” aquesta situació i dona per “pràcticament” perdudes les collites de 4.500 hectàrees d’arbres fruiters que rebien l’aigua de l’embassament de Rialb, mentre que les de cereal caldrà veure “si subsisteixen”. El subministrament d’aigua es reprendrà el dia 2 de maig només per intentar salvar els arbres fruiters, però Jové preveu que en alguns casos “ni això” serà possible.

El volum d’aigua del qual disposa el canal Segarra-Garrigues és “totalment insuficient” per tirar endavant la campanya de reg en més de 7.000 hectàrees, ha dit Jové. “Això vol dir que les collites estan pràcticament perdudes”, ha lamentat el president de la infraestructura.

Publicitat

De fet, es tem també per la supervivència dels arbres fruiters. “Pot ser que els salvem, però en alguns cultius es poden arribar a perdre”, ha dit Jové, que per aquest motiu ha qualificat la situació de “dramàtica”.

Pel que fa al cereal, Jové s’ha mostrat més optimista quan resta un mes per a la seva collita en alguns cultius de la zona. “Pensem que aguantarà”, ha expressat.

El subministrament d’aigua al canal es reprendrà el dia 2 de maig, però només amb el volum estricament necessari per intentar mantenir amb vida els arbres fruiters.

“Els regants hauran de trucar a la Comunitat i se’ls comunicarà de quin volum d’aigua disposaran durant els pròxims mesos en funció de la proporció dels seus terrenys”, ha especificat Jové. Una operació que es porta a terme amb l’assessorament de tècnics de l’IRTA.

D’altra banda, les granges tindran garantit el subministrament entre maig i agost amb el mateix volum que al 2022, però no més.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió