Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

El PPC vol que el Parlament mostri “profunda preocupació” per la situació dels drets humans a Cuba

ACN Barcelona.-El PPC ha registrat una proposta de resolució a la Comissió d’Acció Exterior perquè el Parlament mostri “profunda preocupació” per la situació dels drets humans i les llibertats a […]

Avatar
Agències 16/07/2021

ACN Barcelona.-El PPC ha registrat una proposta de resolució a la Comissió d’Acció Exterior perquè el Parlament mostri “profunda preocupació” per la situació dels drets humans i les llibertats a Cuba. La iniciativa parlamentària dels populars dona suport a una transició “pacífica” a la democràcia on tot el poble de Cuba pugui decidir en “llibertat” el seu futur polític “sense ingerències externes”. “Que s’aixequin les restriccions econòmiques que dificulten el desenvolupament econòmic del poble cubà”, apunta un dels punts. La proposta de resolució també rebutja la “crida al combat” de Miquel Díaz-Canel i demana la fi de la violència “injustificada” i les detencions “arbitràries” per part del govern cubà.

Els representants del grup mixt volen que la cambra catalana es faci seva la crida de la Comissió Interamericana de Drets Humans perquè el govern cubà compleixi les obligacions dels drets humans com el dret a la protesta.