Dimarts, 26 de gener de 2021 - Edició 915
La República

El PPC anirà a la reunió de divendres sense cap posició sobre el 14-F per falta d’informació

ACN Girona.-El president del PPC i candidat a les eleccions, Alejandro Fernández, ha explicat que el seu partit anirà a la taula de partits de divendres sense una posició sobre […]

Avatar
Agències 14/01/2021

ACN Girona.-El president del PPC i candidat a les eleccions, Alejandro Fernández, ha explicat que el seu partit anirà a la taula de partits de divendres sense una posició sobre si s’han de mantenir o ajornar les eleccions del 14 de febrer. “A dia d’avui no tenim tota la informació sobre la taula”, ha dit des de Girona, on juntament amb el president del PP, Pablo Casado, s’ha reunit amb el nou president del Consell General de Cambres de Catalunya, Jaume Fábrega. En una intervenció sense que els periodistes puguin preguntar, Fernández ha dit que el Govern no ha explicat les conseqüències sobre el dret a vot dels escenaris epidemiològics per a les pròximes setmanes.

El president dels populars a Catalunya ha posat d’exemple que el Govern no ha informat sobre quants catalans es poden contagiar de covid-19 des que s’acaba el vot per correu fins al dia de les eleccions, ni tampoc quants entorns familiars podrien quedar confinats. Tot i que un informe del Síndic de Greuges, Rafael Ribó, apunta que podria haver unes 200.000 persones que no podrien votar si es mantenen les eleccions, el candidat del PPC demana al Govern que doni les seves xifres. I és que, segons Fernández, avui en dia hi dos escenaris sanitaris sobre la taula per als pròxims dies: un de molt dolent i un de pitjor. Però cal saber quines conseqüències comportaria cadascun dels escenaris sobre el dret a vot. Fernández ha conclòs que és “imprescindible tenir tota la informació sobre la taula” i ha afegit que per al PPC és fonamental la salut i el dret a vot de tots els catalans.

Relacionats