Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

El PP diu ara que només votarà la reforma del PSOE sobre el ‘només sí és sí’ si “corregeix els nyaps” de la llei

ACN Madrid – El coordinador de campanya del PP, Borja Semper, ha afirmat que la seva formació decidirà el vot sobre la proposició de llei del PSOE per a la […]

Agències 06/02/2023

ACN Madrid – El coordinador de campanya del PP, Borja Semper, ha afirmat que la seva formació decidirà el vot sobre la proposició de llei del PSOE per a la reforma de la llei del ‘només sí és sí'”, un cop hagi estudiat en profunditat el text registrat pels socialistes al Congrés. Els populars havien anunciat que donarien suport a la reforma, però Semper ha apuntat aquest dilluns que primer es volen assegurar que no voten un altre “nyap” com el que, al seu criteri, suposa la llei original. “Si va en la línia de corregir les tremendes conseqüències d’aquesta llei, disposarà del suport del PP, i si és un no nyap, no ho farà”, ha dit en roda de premsa a la seu del PP.

Semper ha fet aquestes manifestacions després que el portaveu del PSOE al Congrés, Patxi López, ha afirmat que la seva formació negociarà el suport a la llei amb Podem i la resta de socis de la investidura, però no amb el PP.

La proposició de llei del PSOE augmenta les penes per a agressors sexuals en els casos de violència i intimidació i acota les forquilles dels delictes perquè siguin concretes, fet que per a Podem trenca amb la filosofia d’una llei basada en el consentiment.

El PP té registrada al Congrés una altra iniciativa per modificar la llei del ‘només sí és sí’ que coincideix, en alguns punts, amb la que ha presentat aquest dilluns el PSOE. Semper ha acusat el PSOE d’haver perdut “dos mesos” per motius purament partidistes per acabar fent les mateixes modificacions.