Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

El PP demana al Congrés una Comissió d’Investigació sobre la presumpta trama de corrupció ‘Tito Berni’

ACN Madrid – El Partit Popular ha presentat a la Mesa del Congrés dels Diputats la sol·licitud de creació d’una Comissió d’Investigació sobre la presumpta trama de corrupció coneguda com […]

Agències 01/03/2023

ACN Madrid – El Partit Popular ha presentat a la Mesa del Congrés dels Diputats la sol·licitud de creació d’una Comissió d’Investigació sobre la presumpta trama de corrupció coneguda com a ‘Tito Berni’. Els populars afirmen que la trama estava encapçalada per l’exdiputat socialista Juan Bernardo Fuentes Curbelo, que, afegeixen, utilitzava la cambra baixa espanyola per reunir-se amb empresaris i oferir-los “l’obtenció de privilegis i subvencions en l’àmbit de la contractació pública o del sector públic, inclosos presumptament fons europeus, a canvi de regals, presents, entregues de diners i altres obsequis”.

“Pedro Sánchez, en la triple condició de president del govern, president del grup parlamentari socialista i secretari general d’aquesta formació, no pot eludir donar explicacions i assumir responsabilitats polítiques”, afirma el PP a l’exposició de motius de la sol·licitud presentada al Congrés.

Alhora, els populars recorden que Fuentes Curbelo havia estat un membre “rellevant” del PSOE “fins fa tot just uns dies”, concretament fins al 14 de febrer. En aquella data “va causar baixa” del partit “assetjat per les proves contundents de la seva activitat presumptament delictiva fetes públiques, que es remunten a anys enrere”, reblen.