Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1706
La República

El PP de Barcelona vol canviar el nom de la plaça dels Països Catalans per Constitució espanyola del 1978

ACN Barcelona.-El portaveu municipal del PP a Barcelona, Óscar Ramírez, ha demanat al nomenclàtor de Barcelona canviar el nom de la plaça dels Països Catalans pel de plaça de la […]

Agències 06/12/2020

ACN Barcelona.-El portaveu municipal del PP a Barcelona, Óscar Ramírez, ha demanat al nomenclàtor de Barcelona canviar el nom de la plaça dels Països Catalans pel de plaça de la Constitució espanyola del 1978. Segons un comunicat difós aquest diumenge, Ramírez ha anunciat que registrarà aquesta petició a l’Ajuntament des de la mateixa plaça, situada davant de l’estació de Sants. A parer seu, Barcelona “ha de ser conseqüent” i canviar aquest “nom imaginari” perquè és una “distopia” i posar-li un “nom real com és el de la Constitució”. Segons els populars, aquest canvi serviria “per homenatjar els valors democràtics i de convivència que han proporcionat, des de la llibertat, els 42 anys de la Constitució espanyola”.

“Esperem que la nostra petició sigui atesa i que tant Colau com el PSC deixin de jugar a l’ambigüitat de ser còmplices del separatisme”, ha reblat el portaveu popular. Ramírez ha argumentat que “Barcelona té un carrer dedicat a la Constitució del 1969, però que la Constitució del 1978” no és present als carrers de Barcelona tot i que “suposa per Espanya i per Catalunya el període més llarg de prosperitat, llibertat, estabilitat i autogovern de la història contemporània”.