Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

El port de Cambrils tindrà un nou centre de serveis nàutics de lloguer d’embarcacions

ACN Cambrils.-El port de Cambrils comptarà amb un nou centre de serveis nàutics de lloguer d’embarcacions. L’actuació suposa una inversió de 535.000 euros i la previsió és que les obres […]

Avatar
Agències 26/03/2021

ACN Cambrils.-El port de Cambrils comptarà amb un nou centre de serveis nàutics de lloguer d’embarcacions. L’actuació suposa una inversió de 535.000 euros i la previsió és que les obres marítimes estiguin enllestides després de Setmana Santa. Amb aquesta activitat es potencia un canvi del perfil d’usuari nàutic que passa d’un model de tenir una embarcació i un punt d’amarratge en propietat al lloguer, amb una visió vinculada als serveis de pagament per l’ús. Segons Ports de la Generalitat, el model permet accedir a la nàutica a tothom i reforça la percepció del port com a actiu al servei de la ciutadania. El centre vol ser un espai de referència a la Costa Daurada i reforçar la marca turística amb actius nàutics de qualitat i diversificats.

El director de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, ha afirmat que “en potenciar l’activitat d’embarcacions de lloguer, promovem la rotació dels vaixells i impulsem una nova tipologia de turisme nàutic que vol gaudir de la mar, però també de la gastronomia i els comerços de Cambrils”.L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha explicat que aquesta nova dàrsena serà un atractiu tant pel turisme com per la ciutadania i permetrà que moltes més persones puguin iniciar-se en la pràctica de la nàutica, llogar diferents tipus d’embarcacions de vela i motor o descobrir esports com el caiac o el pàdel surf. Les instal·lacions, actualment en obres, disposaran de 45 amarratges per a embarcacions de lloguer o xàrters de fins a 15 metres d’eslora. El centre disposarà d’embarcacions de lloguer com ara velers esportius i d’esbarjo, embarcacions de motor amb llicència i sense, embarcacions per a pesca esportiva, motos d’aigua i pàdel surf i caiacs, entre d’altres. Així mateix, oferirà opcions per atendre els diferents interessos dels usuaris com ara la durada dels serveis -d’hores a dies-, la contractació o no de patró, el lloguer de materials o un servei de trasllat privat des dels principals aeroports al centre de serveis nàutics.