Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

El Port de Barcelona revisa les tarifes del servei de recollida de residus Marpol V, molt afectat per la covid-19

ACN Barcelona.-El consell d’administració del Port de Barcelona aprovat la revisió extraordinària de les tarifes del servei de recollida dels residus de vaixells catalogats com a Marpol V, que va […]

Avatar
Agències 27/01/2021

ACN Barcelona.-El consell d’administració del Port de Barcelona aprovat la revisió extraordinària de les tarifes del servei de recollida dels residus de vaixells catalogats com a Marpol V, que va caure un 60% durant el 2020, principalment per les restriccions per la covid-19, les quals han afectat especialment trànsit de creuers i de ferris. Aquestes tarifes, que s’adapten a les previsions generals, no contemplaven una possible caiguda com la que s’ha produït per la crisi sanitària i per aquest motiu s’han adequat a aquest menor volum de tràfic. Tres empreses preseten aquest servei de Marpol V, que ve establert per l’Organització Marítima Internacional amb l’objectiu d’eliminar la presència de residus de tipus domèstic al mar per part dels vaixells.

D’altra banda, el consell d’administració també ha aprovat el trasllat a una nau de la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del fons documental i patrimonial, a causa de la necessitat d’iniciar obres de remodelació a l’edifici ASTA, on estaven guardades bona part d’aquestes col·leccions històriques.El trasllat a aquestes instal·lacions, provisionals però dotades de condicions adequades de conservació, segons l’autoritat portuària, garantirà la preservació dels documents i els béns mobles del Port. Així mateix, les instal·lacions permetran seguir gestionant amb normalitat les consultes i sol·licituds que el Port atén regularment, tant dels departaments de la infraestructura com també dels investigadors, professionals i estudiants de sectors relacionats amb l’activitat portuària. El fons documental del Port, que inclou documents, plans, una col·lecció de més de 45.000 imatges, datats entre mitjans del segle XIX fins l’actualitat, permet comprendre com s’ha construït i modernitzat la infraestructura. De la mateixa manera, el departament de Patrimoni Cultural també traslladarà les seves col·leccions a aquestes instal·lacions provisionals. El Port de Barcelona ha aplegat al llarg de la seva història un important conjunt patrimonial format per obra pictòrica i gràfica, escultures, fotografies d’autor, models navals, objectes nàutics i portuaris, etc. La nau de la ZAL que acollirà tot aquest fons facilitarà l’elaboració i actualització dels inventaris.