Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

El pla de reactivació de Vilanova es proposa enfortir el comerç local, atraure indústries i facilitar ajuts directes

ACN Vilanova i la Geltrú.-El pla de reactivació econòmica i social de Vilanova i la Geltrú s’ha marcat com a propòsit enfortir i reimpulsar el comerç local, facilitar l’arribada de […]

Avatar
Agències 16/06/2021

ACN Vilanova i la Geltrú.-El pla de reactivació econòmica i social de Vilanova i la Geltrú s’ha marcat com a propòsit enfortir i reimpulsar el comerç local, facilitar l’arribada de noves indústries i l’ampliació de les existents, i crear línies d’ajuts directes per a l’empresariat. Són algunes de les 300 propostes que recull un document presentat aquest dimecres i que té com a objectiu pal·liar els danys colaterals provocats per la pandèmia. El pla també es proposa aconseguir la construcció del nou hospital d’aguts, desplegar polítiques que promoguin el lloguer social i reforçar l’atenció a la població més vulnerable. “Estem potenciant la capacitat de resiliència de la ciutat”, ha assegurat l’alcaldessa de Vilanova, Olga Arnau.

El document recull estratègies i mesures a aplicar aquest mateix 2021 –algunes de les quals ja són en marxa-, mentre un bon gruix són pensades per al 2022-2023, alhora que es marca l’any 2025 com a moment per avaluar el desplegament de tot el pla de reactivació.En l’àmbit econòmic, s’assenyala l’aposta pel sector de les TIC i la robòtica, així com la intenció de fomentar la formació qualificada en sectors com la nàutica, l’aeronàutica i la ferroviària. També se situa la indústria com a sector prioritari i el turisme com a sector transversal a reforçar en el conjunt de l’economia local.Pel que fa al comerç, s’estudiarà la liberalització d’horaris a tota la ciutat els diumenges i festius, alhora que l’Ajuntament es compromet a protegir els establiments del nucli urbà i a desplegar noves àrees comercials.Economia a banda, el pla també dedica diverses accions a l’eix social. En aquest àmbit, el document marca l’objectiu d’estendre l’educació inclusiva a tots els centres i espais de lleure infantil, i impulsar l’activitat cultural i esportiva. També es vol potenciar la formació i la recerca, alhora que s’assenyala la necessitat de promoure una mobilitat més sostenible, fomentar les energies verdes i reforçar la mediació en conflictes veïnals.El pla de reactivació econòmica i social ha estat elaborat entre l’Ajuntament i els agents econòmics, socials i polítics i es complementarà amb les aportacions de tota la ciutadania al llarg d’aquest 2021.