Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

El Pius Hospital de Valls tanca el 2020 amb superàvit i fa efectiu el pagament de les DPO al mig miler de treballadors

ACN Valls.-El Pius Hospital de Valls tanca l’any 2020 amb uns resultats econòmics d’1.450.000 euros que han permès fer efectives les retribucions variables per objectius (DPO) a tots els professionals […]

Agències 19/05/2021

ACN Valls.-El Pius Hospital de Valls tanca l’any 2020 amb uns resultats econòmics d’1.450.000 euros que han permès fer efectives les retribucions variables per objectius (DPO) a tots els professionals del centre sanitari. El pagament de les DPO corresponents al 2020, per un import global d’1.137.000 euros, es va abonar a finals de març al conjunt de treballadors del Pius gràcies a l’equilibri pressupostari positiu. Des de l’any 2011 que no es feia el pagament d’aquesta retribució als 565 empleats -les DPO només es poden fer efectives en situació d’equilibri financer, remarquen fonts municipals. Amb tot, aquest ha estat un motiu de reivindicació contínua per part del comitè d’empresa, que durant mesos ha convocat diverses concentracions de protesta.

Just aquest dimecres el comitè ha convocat una concentració a la baixada d’accés al centre hospitalari, sobretot en relació a les condicions assistencials, de personal i la pròpia infraestructura del centre sociosanitari, edifici annex al Pius, on hi havia hagut antigament un convent. El comitè, en plena lluita per millorar la sanitat a la ciutat, considera que el pagament de les DPO, ja efectuat al març, tampoc és per tirar coets. Considera que és un petit avenç davant les problemàtiques pendents a l’hospital.Procés de formulació dels objectiusA més de procedir al pagament de les DPO del 2020, a la vegada des de Gestió Pius Hospital s’ha iniciat ja el procés de formulació dels objectius dels diferents serveis de l’hospital per a aquest 2021, de cara a preparar el procediment de la retribució variable al personal en el cas que els resultats econòmics de l’exercici d’enguany siguin també positius, segons informen fonts municipals. El Pius va tancar el 2020 amb uns ingressos de 39.750.487 euros, per sobre dels 35.764.495 previstos inicialment. Aquests majors ingressos, de gairebé 4 milions d’euros, han compensat l’increment de 3,9 milions de les despeses, generat a causa de l’augment dels costos de serveis generals, de laboratori o neteja, així com l’adquisició de material sanitari, principalment elements de protecció per la covid-19. També a causa de la pandèmia es van incrementar les despeses de personal per fer front a la situació sanitària excepcional.Balanç assistencialDes de l’ingrés del primer pacient amb covid-19, el 9 de març de 2020, el total de pacients ingressats fins al dia 2 de maig de 2021 ha estat de 882 persones, amb un predomini d’afectats entre els grups d’edat d’entre els 50 i els 60 anys. Del conjunt de pacients, 35 van poder ser atesos en el seu propi domicili per l’equip mèdic i d’infermeria del dispositiu d’Hospitalització a Domicili, mentre que només 82 (9,45% del total) van ser traslladats per requeriments terapèutics de major complexitat a altres centres, principalment a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona.