Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

El pessebre de sorra de la Pineda es fixa en els contes per celebrar els 20 anys

ACN Vila-seca.-El pessebre de sorra de la Pineda s’ha fixat enguany en diferents contes tradicionals per emmarcar els principals personatges del pessebre tradicional. Vuit artistes d’arreu d’Europa treballen des del […]

Avatar
Agències 07/12/2020

ACN Vila-seca.-El pessebre de sorra de la Pineda s’ha fixat enguany en diferents contes tradicionals per emmarcar els principals personatges del pessebre tradicional. Vuit artistes d’arreu d’Europa treballen des del passat dijous els 280 metres cúbics de sorra en els quals esculpeixen les figures, en una representació que arriba als 20 anys. Aquest dimarts acabaran les obres, que es podran veure fins el 8 de gener al parc del Pinar de Perruquet. La mostra està organitzada pel Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca i es complementa amb prop d’una desena de parades d’artesania i productes nadalencs.

La temàtica escollida pel pessebre de sorra d’enguany han estat els contes. Les figures tradicionals es barregen amb relats populars i permeten, per exemple, veure una Verge Maria amb forma de Sireneta. No hi falten tampoc els Tres Porquets, vigilats de prop pel Llop, o Pinotxo. Cada figura suposa més de 40 hores de feina. Hi participen especialistes vinguts de Dinamarca, Holanda, Bèlgica o Letònia. La coordinadora és Núria Vallverdú, que hi treballa des de la primera edició, l’any 2000. “Falta que cadascú deixi acabada la seva figura i després, entre tots, hem de fer la sorra de la base. Li donarem un caràcter que unifiqui tot el conjunt”, detalla. Una tasca que desenvoluparan durant aquest dimarts.De moment el temps els està acompanyant. Elaborar figures d’uns dos metres amb sorra requereix precisió i domini del material. Dies sense vent i una mica d’humitat ajuda a consolidar les escultures. “Si fa sol i molt vent les figures es ressequen molt ràpidament i es fa difícil treballar-hi”, detalla Vallverdú. Amb tot, la coordinadora confia que en els propers dies, amb l’aixecament del confinament municipal, més persones puguin acostar-se a la Pineda a veure les obres. Aquest dilluns, en ple pont de la Puríssima, el degoteig de gent és constant.