Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

El PDeCAT vol ser “el partit de centre ampli” de Catalunya i farà un congrés ideològic després de l’estiu

ACN Barcelona.-El PDeCAT ha celebrat la seva Assemblea Nacional amb l’objectiu de definir la nova organització i “rellançar amb més força que mai el partit”. “El PDeCAT ha de ser […]

Avatar
Agències 15/05/2021

ACN Barcelona.-El PDeCAT ha celebrat la seva Assemblea Nacional amb l’objectiu de definir la nova organització i “rellançar amb més força que mai el partit”. “El PDeCAT ha de ser el partit de centre ampli de Catalunya. La nostra proposta ha de créixer, millorar i explicar-se molt més per ser un actor de referència en el bon govern del país”, ha assegurat el president del PDeCAT, David Bonvehí, que ha avançat que caldrà celebrar un congrés ideològic després de l’estiu per definir “què vol defensar aquest centre ampli”. En paral·lel, Bonvehí ha anunciat que Àngels Chacón tornarà a ser la candidata de la formació si hi ha noves eleccions. “No és el nostre escenari ideal però, si hi ha nous comicis, tornarem a concórrer”, ha afirmat el president del PDeCAT.

“En un moment en què el país necessita respostes, el PDeCAT ha de ser el partit que doni respostes”, ha insistit Bonvehí. “Un projecte polític diferenciat del que està passant a Catalunya en aquests últims mesos i anys, i que molts ciutadans demanen perquè no se senten identificats amb la política actual”, ha reflexionat en veu alta el president del PDeCAT. “Caldrà buscar aliances a nivell electoral per poder bastir aquest projecte ampli de centre i això implica sumar persones de la societat civil i també gent que potser ara està en d’altres sigles”, s’ha mostrat convençut Bonvehí. “El PDeCAT ha d’estar disposat a sumar, a fer-se més gran, i caldrà generositat per adoptar mirades àmplies de centre”, ha puntualitzat.”Un projecte potent a Barcelona per fer front a Colau” “Som un dels partits principals de Catalunya, amb més de 7.000 associats, quasi 200 alcaldes i 4 diputats a Madrid, i volem seguir sent un actor polític de primer ordre, que representi el centre ampli del país de manera desacomplexada”, ha recordat Bonvehí, que igualment ha reclamat “assentar les bases” per confeccionar un projecte potent per a Barcelona “i així fer front a Ada Colau”. De fet, sobre el món local, el president del PDeCAT ha assenyalat que s’ha proposat l’especificitat per realitzar llistes municipals, que es puguin aprovar llistes amb denominacions concretes per cada territori i també participar de confluències diverses.”No ens tanquem a res, no diem noms de partits, perquè som capaços de poder pactar amb molta gent: el món local necessita flexibilitat”, ha sostingut Bonvehí. En aquest sentit, el president ha avançat que es preveu fer una gran plataforma municipal pels comicis de 2023, una qüestió que haurà d’abordar la nova direcció. “El PDeCAT ha de tenir un projecte global per a Catalunya. Un projecte gran amb propostes atractives i no una suma de 947 projectes”, ha reblat el president del PDeCAT, que ha donat per finalitzada la seva etapa de president executiu del partit tot agraint la tasca dels companys: “He après molt de tots vosaltres i també he patit moltíssim, m’he preocupat perquè el projecte seguís endavant i perquè el nostre llegat polític no quedi enrere”, ha conclòs Bonvehí.