Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

El Patronat del Sant Hospital de la Seu d’Urgell reitera que la decisió de fer avortaments es va prendre per majoria

ACN La Seu d’Urgell.-Salut i els grups municipals que formen part del Patronat de la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell han reiterat que la incorporació de l’avortament farmacològic […]

Agències 18/03/2021

ACN La Seu d’Urgell.-Salut i els grups municipals que formen part del Patronat de la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell han reiterat que la incorporació de l’avortament farmacològic dins la cartera de serveis de l’hospital es va prendre per majoria. I, és per aquest motiu, que “es va acordar començar els tràmits i preparar el circuit per incloure aquesta prestació en la cartera de serveis del centre”, assenyalen en un comunicat. Aquesta decisió va portar al Bisbat d’Urgell a abandonar el Patronat després que l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, anunciés que es començarien a fer avortaments. En el mateix comunicat, demanen al Bisbat que “reconsiderin la seva decisió i es pugui allargar aquesta col·laboració tan reeixida”.

L’organisme eclesiàstic nega que la fundació hagi posat a votació cap decisió en ferm sobre la qüestió. Mentrestant, els grups municipals i Salut han argumentat que a la reunió “va quedar clara quina era l’opinió majoritària del Patronat” i també “l’opinió contrària de les persones que representen el Bisbat”, que va ser clara i coherent amb la doctrina de l’Església catòlica, i “mereix tot respecte”. Tanmateix, l’opció favorable a tirar endavant fou majoritària, assenyalen.En el mateix comunicat, s’explica que “és una decisió que no es pren contra ningú, sinó a favor dels drets de les dones” i en virtut d’una llei aprovada al Parlament de Catalunya l’any 2010.L’aportació del Bisbat d’Urgell a la governança de l’hospital, té origen al segle XV, i tal com remarquen en el document “ha estat històricament molt positiva”, tant en els bons com en els mals moments, i només destinen “paraules d’agraïment” al Bisbat.Així mateix, el comunicat afegeix que, en aquest context, “es fa necessari un nou plantejament de la gestió de recursos per respondre amb eficàcia i eficiència a les necessitats assistencials” de la població del territori”. Per aquest motiu, en la reunió d’aquest dimecres es va acordar també prioritzar el procés iniciat el juny del 2020 de traspassar la gestió de la Fundació Sant Hospital a una empresa de titularitat pública.