Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

El Parlament aprova la creació de 15 comissions legislatives

ACN Barcelona.-El Parlament ha aprovat la proposta de resolució amb la qual es creen 15 comissions legislatives per aquesta legislatura. Les comissions tenen el mateix nom que les conselleries. Així, […]

Avatar
Agències 02/06/2021

ACN Barcelona.-El Parlament ha aprovat la proposta de resolució amb la qual es creen 15 comissions legislatives per aquesta legislatura. Les comissions tenen el mateix nom que les conselleries. Així, cada conselleria tindrà una comissió legislativa sobre els seus àmbits. En el cas del Departament d’Acció Climàtica, Agricultura i Alimentació, hi haurà dues comissions: d’una banda, Acció Climàtica; de l’altra, Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Món Rural. Tots els grups hi han votat a favor a excepció de Vox, que ho ha rebutjat, i el PPC, que s’ha abstingut.

Un cop fet això, els portaveus dels grups hauran d’arribar a un acord per la composició de cada òrgan. Després, les comissions legislatives ja es podran constituir -s’espera que pugui ser a partir de la setmana que ve- i començar a treballar.La proposta de resolució, a iniciativa de la Mesa i la Junta de Portaveus, també detalla els àmbits d’actuació. Les comissions legislatives seran: Afers Institucionals (CAI); Polítiques Digitals i Territori; Empresa i Treball; d’Economia i Hisenda; Igualtat i Feminismes; Acció Exterior, Transparència i Cooperació; Educació; Recerca i Universitats; Acció Climàtica; Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Món Rural; Salut; Interior; Drets Socials; Cultura; Justícia.Aquestes comissions s’encarreguen de preparar la discussió en el ple dels projectes i les proposicions de llei de la matèria que tracten; reben informació dels membres del Govern o consellers sobre la seva gestió i poden aprovar resolucions o cridar els consellers del ram per fer-ne control.Les comissions específiques -de l’Estatut del Diputat, Peticions, Síndic de Greuges i de Comptes i de la CCMA- ja estan constituïdes des de principis de maig. Són les comissions que es poden posar en marxa sense el nou Govern, que són creades pel Reglament o per Llei.