Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

El Parlament aprova els dictàmens de la Sindicatura de Comptes sobre els pressupostos de la Generalitat de 2016 i 2017

ACN Barcelona.-El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dijous els dictàmens de la Comissió de la Sindicatura de Comptes sobre els pressupostos generals de la Generalitat de 2016 i 2017. […]

Avatar
Agències 29/04/2021

ACN Barcelona.-El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dijous els dictàmens de la Comissió de la Sindicatura de Comptes sobre els pressupostos generals de la Generalitat de 2016 i 2017. Amb els vots a favor d’ERC, Junts, l’abstenció del PSC, la CUP i En Comú Podem i els contraris de Vox, Cs i PPC, el ple ha validat els dos treballs que ha presentat el síndic major de comptes, Jaume Amat. D’aquesta manera la cambra ha aprovat els comptes generals de la Generalitat de 2016 i 2017 i els informes 1/2019 i 11/2019 que la Sindicatura de Comptes va realitzar sobre els números de l’administració. D’altra banda, també s’ha aprovat instar el Govern a seguir les recomanacions de la Sindicatura, a informar del compliment d’aquestes i els resultats obtinguts.

Durant el debat, els grups parlamentaris han lamentat que els informes hagin arribat “tard” i que la Sindicatura de Comptes tingui pendents de renovar els seus màxims responsables. Com a conseqüència de les mesures per prevenir els contagis de la covid-19, la votació dels dictàmens s’ha fet de forma mixta. Alguns diputats han votat des de l’escó de forma electrònica i d’altres ho han fet en altres punts de l’hemicicle aixecant-se per mostrar el posicionament.