Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

El Parlament abordarà dijous la situació de les llicències per edat ja concedides

ACN Barcelona – La Comissió d’Afers Institucionals (CAI) del Parlament abordarà dijous la darrera proposta de la Mesa sobre les llicències per edat, la possibilitat que els treballadors de la cambra […]

Agències 26/07/2022

ACN Barcelona – La Comissió d’Afers Institucionals (CAI) del Parlament abordarà dijous la darrera proposta de la Mesa sobre les llicències per edat, la possibilitat que els treballadors de la cambra cobrin sense acudir al seu lloc de feina els últims anys de la seva vida professional. Segons s’ha acordat aquest dimarts a la reunió ordinària de la Mesa, dijous al matí es reunirà la Mesa ampliada –formada pels membres de la Mesa i un representant de cada grup parlamentari– per veure la darrera proposta i traslladar-la a la CAI, que celebrarà una sessió a les 10.00 hores.

Tot i que la cambra ja va suprimir la figura de les llicències per edat i, per tant, no se’n concediran de noves, cal veure què passa amb les persones que ja gaudeixen d’aquest privilegi o bé que l’havien sol·licitat però no el tenien concedit encara. Dijous, 28 de juliol, és de fet la data màxima que s’havien marcat –després de diverses pròrrogues– tant la Mesa com els representants dels treballadors per arribar a un acord després que l’última proposta quedés aturada. Es tracta de la creació de dues noves figures similars a les llicències per edat: una excedència voluntària remunerada amb uns 2.000 euros, aproximadament, i una reducció de jornada mantenint el 80% del sou.