Dissabte, 5 de desembre de 2020 - Edició 863
La República

El País Basc decreta toc de queda i tancament perimetral de l’autonomia

ACN Barcelona.-El País Basc ha anunciat que publicarà un decret per establir el toc de queda de les onze de la nit a les sis de la matinada i per […]

Avatar
Agències 26/10/2020

ACN Barcelona.-El País Basc ha anunciat que publicarà un decret per establir el toc de queda de les onze de la nit a les sis de la matinada i per tancar les entrades i sortides de persones de l’autonomia. El lehendakari basc, Íñigo Urkullu, ha justificat les mesures com a conseqüència de l’evolució de la situació epidemiològica, i ha subratllat que tenen com a objectiu “contribuir a contenir” la propagació del virus. Pel que fa al toc de queda, en queden exemptes les tasques sanitàries, laborals o professionals que es duguin a terme en aquesta franja, entre d’altres excepcions. Pel que fa al tancament perimetral, també és limita l’entrada i sortida de persones del terme municipal on tinguin fixada la residència.

En aquest sentit el govern basc si permetrà la mobilitat entre municipis adjacents de trànsit habitual per fer activitats socioeconòmiques. Les excepcions per a aquest punt són, igualment, les sanitàries, laborals, professionals, educatives de cura de persones dependents, majors o menors.Finalment, l’executiu, que afirma que les normes han estat debatudes i acordades en el Consell Assessor del Pla de Protecció Civil d’Euskadi, també limita la permanència de grups de persones en espais públics i privats a un màxim de sis persones. L’excepció en aquest cas són els nuclis de persones convivents.

Relacionats