Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El nou director de l’Escenari Brossa “redoblarà esforços per fidelitzar i rejovenir el públic del Brossa”

ACN Barcelona.-El nou director de l’Escenari Brossa, Marc Chornet, ha assegurat que redoblarà “esforços per fidelitzar i rejovenir el públic del Brossa”. Segons ha explicat, el repte majúscul per l’actual […]

Avatar
Agències 09/04/2019

ACN Barcelona.-El nou director de l’Escenari Brossa, Marc Chornet, ha assegurat que redoblarà “esforços per fidelitzar i rejovenir el públic del Brossa”. Segons ha explicat, el repte majúscul per l’actual Escenari Brossa, que té l’origen en l’antic Espai Brossa, és “trobar la manera adequada d’interpretar i materialitzar” els principis fundacionals de “construir una programació teatral a l’entorn de l’univers Brossià i dels seus referents escènics”. Chornet destaca que l’Escenari Brossa és un espai d’exhibició de proximitat que ha de donar suport a les moltes realitats escèniques independents.

Segons el nou director, “Brossa és i no pot ser res més que un clàssic. Un clàssic contemporani com ho pot ser el mateix Beckett sense anar més lluny”. Per això, ha apostat per “assumir-ho i començar a llegir i valorar la seva figura des de la influència que la seva obra pot exercir sobre el present”. Ha indicat que ell no va conèixer a Joan Brossa i creu que la seva generació segurament “és la primera que pot tractar aquest llegat des de la distància: entenent a Joan Brossa com un clàssic”. El nou director ha indicat que l’Escenari Brossa és un espai d’exhibició de proximitat. “Aquesta casa no té sentit si aquest espai d’exhibició no es nodreix i fa suport a moltíssimes realitats escèniques independents que són l’autèntic mapa creatiu de la ciutat de Barcelona que a la seva vegada és el centre neuràlgic de l’escena catalana contemporània i amb capacitat d’esdevenir un hub creatiu a nivell internacional”. En aquest context, ha assenyalat que una de les dèries com a director artístic serà el treball en xarxa: “Xarxa amb creadors, amb companyies, amb institucions, amb altres territoris, amb tothom. L’Escenari Brossa ha d’aspirar a ser un node actiu, una intersecció, dins una gran xarxa d’energia creativa”, ha afegit. Chornet ha considerat que totes les bones intencions artístiques expressades manquen de sentit si el públic no les acompanya. Per tant, ha afegit, redoblaran “esforços per tal de fidelitzar i rejovenir el públic del Brossa”. Nau IvanowHa anunciat una pròxima entesa amb la Nau Ivanow. “La Nau Ivanow pot acollir processos creatius i l’Escenari Brossa pot exhibir-los. Conjuntament podem donar resposta completa a nombrosos projectes teatrals”, ha indicat.