Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

El museu Chillida Leku homenatjarà Antoni Tàpies amb una mostra de les seves escultures

ACN Barcelona.-El museu Chillida Leku, el museu a l’aire lliure situat als afores d’Hernani (Guipúscua) homenatjarà l’artista Antoni Tàpies amb l’exposició ‘Tàpies en Zabalaga’, una mostra que “evidenciarà el llenguatge […]

Agències 26/03/2021

ACN Barcelona.-El museu Chillida Leku, el museu a l’aire lliure situat als afores d’Hernani (Guipúscua) homenatjarà l’artista Antoni Tàpies amb l’exposició ‘Tàpies en Zabalaga’, una mostra que “evidenciarà el llenguatge propi i distintiu del mestre de l’informalisme”. El museu mostrarà una selecció d’escultures fetes per Tàpies entre els 80 i els 90, que establiran “un diàleg directe” amb les peces d’Eduardo Chillida exposades a l’equipament. La mostra s’inaugurarà el 10 de juny i compta amb la col·laboració de la Fundació Antoni Tàpies i de diverses col·leccions privades que han cedit escultures. Amb l’exposició el museu dona el tret de sortida a una nova línia expositiva que pretén mostrar l’escultura realitzada per “grans figures contemporànies”.

Al mateix temps, la nova línia expositiva vol “ampliar l’univers” de Chillida, ja que els escultors que s’exposaran al museu seran els seus contemporanis. En aquesta línia, segons el museu hi ha un “extraordinari paral·lelisme” entre les trajectòries vitals de Tàpies i Chillida. Les escultures de Tàpies que es mostraran estan fetes de terra de xamota, material que actua com a “nexe d’unió” entre els dos artistes. Algunes de les obres, a més, serà la primera vegada que es mostraran fora de la Fundació Antoni Tàpies.