Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

‘El món de Van Gogh’ proposa una immersió digital en l’obra del pintor holandès des de Les Arenes

ACN Barcelona.-La mostra ‘El món de Van Gogh’ s’estableix a Barcelona a partir d’aquest dijous i fins al març del 2022 per revisar l’obra del pintor neerlandès de forma immersiva […]

Avatar
Agències 24/11/2021

ACN Barcelona.-La mostra ‘El món de Van Gogh’ s’estableix a Barcelona a partir d’aquest dijous i fins al març del 2022 per revisar l’obra del pintor neerlandès de forma immersiva i multimèdia. L’exposició s’estrena a l’espai de més de 2.000 metres quadrats que ofereix la cúpula del centre comercial Les Arenes, i és una proposta essencialment digital per reproduir les obres del pintor holandès i oferir una visita “immersiva” (projeccions d’imatges en 2 i 3D, simulacions combinades de tacte, olfacte, i música i narració). ‘El món de Van Gogh’ és una producció de la madrilenya Nomad Art, que el 2018 ja va portar a l’Estat ‘Van Gogh alive’, i que recentment ha produït una altra exposició digital sobre Gustav Klimt.

L’objectiu de la mostra és que el visitant “entri” a la ment de l’artista i pugui veure el món a través dels seus ulls, segons informen els organitzadors. L’espai esdevé, així, una zona multimèdia en què les superfícies “s’impregnen de colors, des de la terra fins al sostre, per oferir la sensació d’una immersió absoluta”.Els impulsors de la mostra han pensat en el públic de totes les edats, i per això han dissenyat un espai creatiu per als més petits. També hi ha una cambra de miralls i una banda sonora que s’ha dissenyat específicament per a la producció. El jove compositor alacantí Adrián Berenguer és un dels membres més joves de l’equip creador.