Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

El Ministeri d’Indústria activa els ajuts a la inversió industrial productiva dotats amb 600 MEUR el 2021

ACN Madrid.-El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través de l’empresa pública SEPIDES, activa aquest dijous el Fons de Suport a la Inversió Industrial Productiva (FAIIP), dotat amb 600 milions […]

Avatar
Agències 15/07/2021

ACN Madrid.-El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través de l’empresa pública SEPIDES, activa aquest dijous el Fons de Suport a la Inversió Industrial Productiva (FAIIP), dotat amb 600 milions d’euros el 2021. Els ajuts donaran suport a emprese que desenvolupin una activitat industrial, donant suport a millores i a processos d’indústria 4.0 i de sostenibilitat ambiental a través de préstecs. La quantitat atorgable de cada operació és de fins al 75% del pressupost del projecte. L’import de les operacions que es finançaran varia entre els 200.000 i els 60 milions d’euros. Per a la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, “aquest instrument contribuirà a avançar en el objectiu d’arribar al 20% del PIB industrial.

Els projectes han d’estar ubicats a l’Estat, i es podran finançar tant les inversions que s’hagin executat des de l’1 de juliol de 2020, com les que s’executin fins a 2 anys després de la data de formalització del finançament.El finançament serà a través de préstecs ordinaris, préstecs participatius, participació en capital temporal i minoritària, o fórmules mixtes amb operacions de fins a 10 anys i amb un període de carència de fins a 3 anys en crèdits ordinaris i participatius.El cost del finançament s’aplicarà en funció de la qualificació financera de l’empresa, el projecte, el tipus d’operació i la bonificació que es pugui aplicar per compliment de criteris d’impacte industrial, establint-se entre l’1 i el 4 ,5% per a préstecs ordinaris; entre el 2 i 7,5% en préstecs participatius; i entre el 4,5 i el 8% en participació de capital.