Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

El Ministeri de Treball fixa serveis mínims per la vaga del SEPE mentre l’organisme encara es recupera del ciberatac

ACN Barcelona.-El Ministeri de Treball ha fixat serveis mínims per la vaga al Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) pel 29 i 30 de març convocada pel sindicat USO en solitari […]

Avatar
Agències 26/03/2021

ACN Barcelona.-El Ministeri de Treball ha fixat serveis mínims per la vaga al Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) pel 29 i 30 de març convocada pel sindicat USO en solitari mentre l’organisme encara es recupera del ciberatac que va patir el 9 de març. En concret, s’han establert com a serveis mínims 12 llocs de feina als serveis centrals, sis a les direccions provincials i un a les oficines de prestacions. L’aturada ha dividit els sindicats, i centrals com la UGT s’ha posicionat obertament en contra de fer vaga en aquest moment. Fonts sindicals es mostren preocupades per l’afectació del virus a les oficines de Barcelona i asseguren que els treballadors no poden accedir a les presol·licituds, la via més utilitzada per fer tràmits.

Un portaveu del Ministeri ha negat que aquesta situació s’estigui produint de manera generalitzada, però ha admès que hi poden haver “problemes puntuals” en els tràmits del SEPE per culpa de l’afectació del virus informàtic. “Es pot accedir a les presolicituds en general. Hi pot haver casos concrets per culpa del ciberatac però no ens consta que sigui generalitzat”, ha afegit.Barcelona ha sigut un dels territoris que més ha patit l’allau d’ERTO i d’atur, i a la tardor va arribar a tenir demores de 3 mesos en el reconeixement de les prestacions. Abans del ciberatac, la pila de presol·licituds pendents era de 22.000, una xifra alta però molt més reduïda dels mesos anteriors. Des del 9 de març, “encara no hem pogut reconèixer ni una sola d’aquestes presol·licituds”, indica un treballador del SEPE a l’ACN. “Les últimes que estàvem reconeixent eren les del 18 de febrer i des de llavors no n’hem reconegut cap perquè no hi podem accedir. És una situació molt dolenta perquè les noves sol·licituds no s’estan reconeixent”, afegeix.El ciberatac pot condicionar la decisió dels 8.748 empleats.de fer vaga, que s’ha convocat els tres torns. L’aturada reclama un reforç immediat de plantilla per afrontar el volum de treball de l’organisme així com l’actualització i modernització de les aplicacions informàtiques i eines que fan servir els treballadors tant a les oficines com els que fan teletreball.