Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

El Ministeri de Sanitat confirma 7 casos de verola del mico i estudia 23 casos sospitosos més

ACN Madrid – El Ministeri de Sanitat ha confirmat aquest divendres que fins al moment les anàlisis que està duent a terme l’Institut de Salut Carlos III han confirmat 7 […]

Agències 20/05/2022

ACN Madrid – El Ministeri de Sanitat ha confirmat aquest divendres que fins al moment les anàlisis que està duent a terme l’Institut de Salut Carlos III han confirmat 7 casos de verola del mico. A més, segons el Ministeri, hi ha 23 mostres més que han donat positiu a una verola no humana i que ara s’han de seqüenciar per determinar quina mena de verola és. Sanitat ja ha anunciat que prepara la compra de milers de vacunes contra la verola tradicional per frenar l’expansió del brot. L’alerta va començar el 18 de maig al Regne Unit amb 4 casos confirmats, i en tres dies la Ponència d’Alertes del Consell Interterritorial de Salut va elaborar un protocol per a la detecció precoç de casos.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha explicat que el govern espanyol està en contacte amb els organismes internacionals per adoptar mesures compartides i comunes, i el Ministeri està avaluant amb els seus tècnics les “diverses opcions de tractaments i de vacunes”. En tot cas ha apuntat que fins ara tots els casos presenten afeccions “lleus”.