Dijous, 26 de novembre de 2020 - Edició 854
La República

El Ministeri de Cultura atorga més de 4 MEUR en ajudes extraordinàries al sector a Catalunya

ACN Barcelona.-L’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM), organisme que depèn del Ministeri de Cultura ha atorgat més de 4 milions d’euros en ajudes extraordinàries al […]

Avatar
Agències 20/11/2020

ACN Barcelona.-L’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM), organisme que depèn del Ministeri de Cultura ha atorgat més de 4 milions d’euros en ajudes extraordinàries al sector a Catalunya per fer front a la crisi de la covid-19. En concret, es concediran 1.432.000 euros a la partida de dansa, lírica i música i 2.588.900 milions d’euros a la de teatre i circ. L’INAEM ha reformulat així les ajudes anuals que entrega al sector cultural i les ha incrementat per dinar suport al món de la creació després de la pandèmia.

Segons ha explicat el Ministeri en un comunicat, aquesta injecció permetrà a les companyies catalanes realitzar activitats, impulsar projectes, sostenir estructures d’arts escèniques, lírica, música i dansa, així com festivals, cicles i mantenir programacions estables. La delegada del govern espanyola a Catalunya, Teresa Cunillera, ha remarcat que aquestes ajudes són “més necessàries que mai en un sector que ha patit greument les restriccions” provocades per la crisi de la covid-19. Segons Cunillera, aquests 4 milions d’euros són “una injecció econòmica molt important per al sector cultural català per sortejar la crisi i resistir quan l’activitat recuperi la normalitat”. En l’apartat de música i lírica, amb una ajuda d’1.432.000 euros, destaquen les partides a la Fundació Castell de Peralada o a l’Associació Amics de l’Òpera Sabadell, entre altres. Respecte a organitzadors de festivals, el Primavera Sound i la Sala Razzmatazz també han estat proposats per rebre una subvenció.Pel que fa el teatre i el circ en les seves modalitats, amb una subvenció de 2.588.900 milions, destaquen, entre altres, las companyies la Fura dels Baus, Dagoll Dagom, La Perla 29 o la Fundació Sala Beckett.

Relacionats