Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

El manifest RescatxPimes-RescatxAutònoms rep més d’un miler d’adhesions

ACN Barcelona.-El manifest impulsat per les patronals Foment del Treball i Pimec RescatxPimes-RestcatxAutònoms ja compta amb l’adhesió de més de mil organitzacions empresarials catalanes. El document té com a objectiu […]

Avatar
Agències 02/12/2020

ACN Barcelona.-El manifest impulsat per les patronals Foment del Treball i Pimec RescatxPimes-RestcatxAutònoms ja compta amb l’adhesió de més de mil organitzacions empresarials catalanes. El document té com a objectiu reclamar, entre d’altres, “compensacions ràpides, directes i suficients” per fer front a l’impacte de les restriccions o tancaments com a conseqüència de la pandèmia. Entre d’altres, el document proposa els Departaments d’Empresa i Coneixement i de Treball, Afers Socials i Famílies s’afegeixin a les reunions del Procicat per posar sobre la taula els efectes econòmics i laborals; i mesures de “immediates i generoses” a nivell fiscal i financer.

Per exemple, citen la suspensió de tots els impostos i tribus i de les quotes d’autònoms fins almenys el darrer dia d’aquest any. A més, demanen l’aplicació de mesures per fer compatible l’activitat de l’economia amb la protecció de la salut pública i l’ús massiu de testos ràpids, l’ampliació immediata dels recursos sanitaris, recorrent en primer lloc a l’oferta privada, i l’aplicació de sistemes avançats de rastreig i control de contagis.Així mateix, les patronals reclamen la creació de taules sectorials per analitzar i valorar les afectacions de cada sector i buscar conjuntament les millors operacions primer garantir la viabilitat de les empreses i la pèrdua de llocs de treball. “Sense les pimes i els autònoms no hi haurà ocupació ni riquesa al territori. Sense les primes i els autònoms no hi ha futur. Evitem la pandèmia econòmica”, finalitza el manifest.