Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

El jurat declara per unanimitat culpable d’assassinat al pare del nadó de Pineda

ACN Barcelona.-El jurat popular ha declarat culpable d’assassinat el pare del nadó de Pineda. La decisió s’ha pres per unanimitat dels nou membres del jurat, que ha comunicat el seu […]

Avatar
Agències 29/09/2020

ACN Barcelona.-El jurat popular ha declarat culpable d’assassinat el pare del nadó de Pineda. La decisió s’ha pres per unanimitat dels nou membres del jurat, que ha comunicat el seu veredicte aquest dimarts. El nadó de Pineda va morir el gener del 2019, per maltractaments, quan només tenia dos mesos. Després de la lectura del veredicte s’ha procedit a la dissolució del jurat. Durant la celebració del judici, la setmana passada, el pare -l’únic acusat- va reconèixer tots els fets i la mare va explicar que el pare va confessar haver sacsejat el seu fill. La Fiscalia demana al pare 15 anys de presó, 10 menys dels sol·licitats inicialment, després que reconegués els fets.

L’infant va ser atès a tres centres sanitaris abans d’acabar a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona, on va ingressar el 3 de gener i va morir 18 dies després, el 21 de gener. El ministeri públic considera que el pare, que des que va morir el nen està en presó preventiva, és autor d’un delicte d’assassinat amb l’agreujant de parentiu.