Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El Homrani garanteix que portarà “fins al final” la impugnació contra la “invasió competencial” amb les adopcions

ACN Barcelona.-El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha denunciat la “invasió competencial amb voluntat recentralitzadora” del govern del PSOE amb el nou reglament d’adopció internacional. […]

Avatar
Agències 10/04/2019

ACN Barcelona.-El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha denunciat la “invasió competencial amb voluntat recentralitzadora” del govern del PSOE amb el nou reglament d’adopció internacional. En el marc de la sessió de control als consellers del ple del Parlament, El Homrani ha garantit que portarà la impugnació de la norma estatal “fins al final”. “Ens pertoca defensar les competències, defensar els ciutadans i una política de proximitat, i fer que les adopcions continuïn sent una bona eina i es continuïn gestionant bé”, ha argumentat per després defensar la feina de l’Institut Català de l’Adopció i l’Acolliment (ICAA). El conseller ha recordat que el govern de Pedro Sánchez s’ha saltat un acord bilateral del 2015 i ha assenyalat que les competències en adopcions ja estaven incloses a l’Estatut del ’79.

El Homrani considera que l’executiu espanyol vol situar la Generalitat únicament com a gestor en aquesta matèria i ha alertat que el nou reglament complicarà la vida dels ciutadans que estan en un procés d’adopció. “Un procés molt llarg en què les famílies en molts casos necessiten un acompanyament de proximitat i el que fan és liquidar aquesta proximitat”, ha lamentat. “No deixarem que envaeixin competències, i no deixarem que treguin la proximitat i la bona gestió del que hem fet els darrers anys”, ha conclòs.