Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

El Homrani demana no fer “demagògia” sobre la situació de les persones amb dependència

ACN Barcelona.-El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha demanat aquest dijous no fer “demagògia” sobre la situació de les persones amb dependència. Ho ha dit […]

Avatar
Agències 29/04/2021

ACN Barcelona.-El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha demanat aquest dijous no fer “demagògia” sobre la situació de les persones amb dependència. Ho ha dit en el marc de la sessió de control del Govern, com a resposta a una pregunta del grup del PSC-Units, que ha qualificat la gestió de la Generalitat de “dolenta” en aquest àmbit i ha demanat al conseller que gestioni adequadament els recursos estatals destinats al col·lectiu. El Homrani ha reblat que es tracta d’una situació que s’ha d’abordar conjuntament – entre Govern i oposició – i que s’ha de fer tenint en compte un dels reptes “més importants” del país, i d’Europa, com és “l’envelliment de la seva gent gran”.

El diputat Raül Moreno ha assegurat que Catalunya és la comunitat autònoma amb el “pitjor sistema d’atenció a la dependència” i que també se situa com a líder en llista d’espera. Una afirmació que el Homrani ha negat, recordant també que la situació “complexa” deriva del deute històric que no s’ha complert en cap govern de l’estat espanyol. “Es diu 3.649 milions d’euros”, ha insistit.El PSC-Units ha carregat contra la Generalitat per no disposar d’un pla de xoc que “capgiri aquest escenari”, i també ha afirmat que caldrà gestionar l’augment de recursos procedents del govern espanyol, uns 295 milions d’euros. “És la segona comunitat autònoma en rebre més finançament en aquest àmbit”, ha assegurat.Acord amb EndesaDurant la mateixa sessió de control, el conseller de Treball ha valorat l’acord entre Generalitat, administracions locals i Endesa per eixugar el deute acumulat dels darrers sis anys per pobresa energètica corresponent a 35.518 famílies. “Crec que hem d’estar contents, és un bon exemple de com s’han d’abordar els reptes importants”, ha afirmat. En aquest sentit, El Homrani ha apuntat que es tracta d’una llei “pionera” que treu a moltes famílies de la “inseguretat” i, a la vegada, “corresponsabilitza” l’empresa de cara al futur.