Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

El grup Roca va obtenir uns beneficis de 60 milions d’euros durant el 2020, un 12% menys

ACN Barcelona.-El grup Roca va obtenir uns beneficis de 60 milions d’euros durant l’any passat, xifra que representa un descens del 12% en comparació al 2019, segons ha informat aquest […]

Avatar
Agències 18/06/2021

ACN Barcelona.-El grup Roca va obtenir uns beneficis de 60 milions d’euros durant l’any passat, xifra que representa un descens del 12% en comparació al 2019, segons ha informat aquest divendres la companyia en un comunicat. L’empresa ha atribuït aquest descens al context de pandèmia i la desacceleració de l’economia durant el 2020. La facturació va retrocedir un 9,5% respecte el 2019, fins als 1.684 milions d’euros, mentre que l’Ebitda va augmentar fins als 306 milions d’euros, és a dir, un 21% més. L’empresa, dedicada al disseny, producció i comercialització per als espais dels banys, ha vist d’aquesta manera com les mesures restrictives per la pandèmia han causat caigudes després d’un creixement sostingut des del 2014.

Amb tot el Grup Roca avança que la demanda en el segon semestre de l’any comença a augmentar. Tot i el comportament negatiu en diversos països, entre ells Espanya, en d’altres ha estat més positiu, com per exemple a al Xina, Alemanya, Àustria, Polònia i Suïssa i van ajudar a compensar el descens en altres mercats. L’evolució de la facturació en el conjunt dels mercats BRIC també es va veure afectada per la devaluació de les monedes locals, en especial Brasil i Rússia. Durant l’any passat, el grup va executar inversions per valor de 106 milions d’euros, principalment dirigides a l’ampliació de la capacitat de producció de les plantes de porcellana sanitària del Brasil, Rússia i Xina, i a altres actuacions per assegurar el desenvolupament de centres de fabricació i ús eficient dels recursos, en el marc de la seva estratègia de sostenibilitat.Durant l’any passat, la companyia va adquirir el 75% de Royo Group i va crear un dels líders mundials en mobiliari de bany, i va adquirir una planta de porcellana sanitària l Brasil per abastir els mercats del cent i nord d’Amèrica. A Europa, recentment va adquirir la firma alemanya Sanit, un dels líders europeus en sistemes d’instal·lació a paret i components de muntatge de banys. L’operació encara està pendent de l’aprovació de les autoritats de la competència.