Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

El Gremi d’Hotels de Barcelona reclama a l’Ajuntament que articuli ja ajudes per al sector com ha fet Madrid

ACN Barcelona.-El Gremi d’Hotels de Barcelona ha reclamat aquest dissabte a l’Ajuntament de Barcelona que articuli ja ajudes per al sector com ha fet Madrid. En un comunicat, el director […]

Avatar
Agències 05/12/2020

ACN Barcelona.-El Gremi d’Hotels de Barcelona ha reclamat aquest dissabte a l’Ajuntament de Barcelona que articuli ja ajudes per al sector com ha fet Madrid. En un comunicat, el director general de l’entitat, Manel Casals, ha recordat que fa temps que mantenen converses amb el consistori, però no s’ha concretat cap mesura efectiva. “Esperem que aquestes converses fructificaran de forma imminent amb propostes que recullin la línia d’ajudes anunciades per Madrid i, fins i tot, que arribin a millorar-les”, ha dit. L’Ajuntament de Madrid ampliarà les bonificacions fiscals amb una dotació d’11,8 MEUR.

En concret, el Gremi d’Hotels de Barcelona demana rebaixar l’IBI en l’àmbit estatal i municipal, amb l’exoneració del 50% i l’ajornament de la meitat restant a pagar a partir del 2023 de forma fraccionada.Pel que fa a l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE) i altres taxes municipals com escombraries, parades d’hotel, guals o terrasses, l’entitat reclama l’exoneració del 100% des del març del 2020 i tots els mesos on no hi hagi activitat, fins que es constati una situació d’estabilitat.El gremi recorda que ara mateix hi ha 115 hotels dels 438 que hi ha al cens, un 26,2%. Les ocupacions oscil·len entre el 10 i el 15%, i els preus han caigut al voltant del 60%.