Dijous, 30 de juny de 2022 - Edició 1435
La República

El Govern subscriu un acord amb Goethe-Institut per promoure la llengua alemanya entre el professorat i l’alumnat

ACN Barcelona – El Govern ha aprovat aquest dimarts la renovació de l’acord de col·laboració entre el departament d’Educació i el Goethe-Institut per impulsar el coneixement de la llengua alemanya […]

Agències 24/05/2022

ACN Barcelona – El Govern ha aprovat aquest dimarts la renovació de l’acord de col·laboració entre el departament d’Educació i el Goethe-Institut per impulsar el coneixement de la llengua alemanya en l’àmbit educatiu, tenint en compte l’augment constant de l’intercanvi d’experiències culturals i educatives entre els països de la Unió Europea. Aquest preveu la realització de diverses activitats de formació i també de difusió d’aquesta llengua i la seva cultura, tant per al professorat com per a l’alumnat de secundària i de batxillerat.

Les principals actuacions adreçades al professorat d’alemany són, entre altres: sessions per aprofundir aspectes metodològics concrets al llarg del curs; tallers i seminaris didàctics; jornades d’impuls a l’ensenyament i aprenentatge de l’alemany per al professorat, i cursos d’estiu adreçats a professorat d’alemany de secundària i d’EOI. A més, el Goethe-lnstitut de Barcelona convocarà beques per fer cursos d’idioma i de formació metodològica a Alemanya.

Pel que fa a l’alumnat, el conveni facilitarà als estudiants de secundària i batxillerat que ho requereixin la possibilitat d’accedir a les proves per a l’obtenció dels certificats Goethe-Zertifikat A2: Fit in Deutsch, i Goethe-Zertifikat B1 für Jugendliche. També s’organitzaran activitats de difusió, com ara visites guiades a la biblioteca del Goethe-Institut, gimcanes culturals, concursos de traducció, tallers de teatre o espais de lectura interactiva.