Dissabte, 3 de desembre de 2022 - Edició 1591
La República

El Govern reivindica el permís de tres dies per dol gestacional: “És hora de trencar el silenci d’un procés tan dolorós”

ACN Barcelona – El Govern ampliarà les mesures de flexibilitat i conciliació de la vida laboral i familiar dels treballadors públics amb dues noves mesures: un permís per dol gestacional […]

Agències 06/10/2022

ACN Barcelona – El Govern ampliarà les mesures de flexibilitat i conciliació de la vida laboral i familiar dels treballadors públics amb dues noves mesures: un permís per dol gestacional i un règim de flexibilitat horària recuperable en cas de menstruació o menopausa amb afectació a la salut. La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha reivindicat la decisió de disposar d’un permís retribuït – que serà de tres dies – pels casos de pèrdua de nadó durant l’embaràs entre la setmana 6 i el dia 179. “És hora de trencar el silenci d’un procés tan dolorós”, ha assegurat, recordant un de cada sis embarassos desitjats queden truncats durant el primer trimestre.

D’altra banda, en el supòsit de menstruació o menopausa amb afectació a la salut, s’ha acordat que les persones puguin absentar-se durant un màxim de vuit hores mensuals, recuperables en el termini dels quatre mesos posteriors en franges de mínim 30 minuts. Les absències que es produeixin s’hauran de justificar mitjançant una declaració responsable, que es tramitarà telemàticament.