Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

El Govern presentarà un requeriment d’incompetència a l’Estat per la denúncia de Foment contra l’ANC

ACN Barcelona.-El Govern ha acordat aquest dimarts presentar un requeriment d’incompetència davant l’Estat, provocat per la decisió de Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) d’assumir la tramitació de […]

Avatar
Agències 14/04/2020

ACN Barcelona.-El Govern ha acordat aquest dimarts presentar un requeriment d’incompetència davant l’Estat, provocat per la decisió de Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) d’assumir la tramitació de la denúncia presentada per Foment del Treball contra l’ANC per la campanya ‘Consum Estratègic’ -impulsada el 2019, i que promovia la contractació de béns i serveis a empreses afins a la causa independentista. El requeriment constitueix un requisit previ a l’eventual interposició d’un conflicte positiu de competències davant del Tribunal Constitucional, en cas que no sigui atès per l’Estat. D’acord amb un informe del Gabinet Jurídic de la Generalitat, l’expedient l’hauria de tramitar l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) i no la CNMC.

Segons el text aprovat avui, el Govern considera que d’acord amb legislació vigent és l’ACCO i no la CNMC qui té la competència per conèixer i resoldre l’expedient sancionador, en el benentès que que les actuacions i els efectes de la campanya de l’ANC queden circumscrits a l’àmbit territorial de Catalunya i que no tenen afectacions en l’àmbit estatal. El passat 19 de juliol, Foment del Treball va presentar davant l’ACCO una denúncia per la campanya de “Consum Estratègic” endegada per l’ANC perquè, al seu entendre, incorria en suposades conductes prohibides per la Llei de defensa de la competència.