Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

El Govern invertirà 72,5 MEUR per avançar en la igualtat efectiva de dones i homes el 2019

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat el Pla estratègic de polítiques d’igualtat de gènere 2019-2022, que conté 326 actuacions a favor de la igualtat efectiva de dones i homes en aquest […]

Avatar
Agències 09/07/2019

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat el Pla estratègic de polítiques d’igualtat de gènere 2019-2022, que conté 326 actuacions a favor de la igualtat efectiva de dones i homes en aquest període. La programació econòmica del pla per a l’any 2019, certificada per les secretaries generals dels tretze departaments, se situa al voltant dels 72,5 milions d’euros. El programa inclou sis eixos d’acció, 21 objectius estratègics, 103 objectius operatius i 326 actuacions a desplegar els propers anys, per tal d’impulsar en tota l’administració les polítiques de transversalitat de la perspectiva de gènere. També concreta actuacions de caràcter més sectorial i operatiu prioritàries.

És un eix d’aquest pla el II Programa d’intervenció integral contra la violència masclista 2019-2022, ja que la discriminació sistemàtica de les dones en tots els àmbits de la vida és la causa real de la violència contra les dones i els infants.El Govern constata que gran part de la societat és conscient que queda molt per fer per acabar amb la violència masclista, però sovint hi ha la percepció que la igualtat efectiva ja s’ha assolit. Això implica que sovint no es pren prou consciència de les discriminacions indirectes i invisibilitzades que pateixen les dones. El pla es divideix en sis eixos: Coeducació i promoció de valors i models igualitaris; promoció de l’equitat en el treball i la coresponsabilitat en els usos del temps; prevenció i eradicació de la violència masclista; participació política i social i apoderament personal i comunitari de les dones; visibilització de les dones i comunicació no sexista, i transversalització de la perspectiva de gènere en les polítiques públiques. Per fer aquest pla s’han incorporat diferents aportacions fruit d’un procés participatiu. Es van rebre més de 500 propostes d’actuacions o objectius a desenvolupar, moltes de les quals s’han inclòs.