Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024

El Govern instal·larà una dessalinitzadora flotant al port de Barcelona que entrarà en funcionament cas d’emergència II

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Govern instal·larà una dessalinitzadora flotant al port de Barcelona que entrarà en funcionament en cas que el sistema Ter-Llobregat entri en emergència II, un escenari que no es preveu per abans del proper octubre. Així ho ha aprovat la Comissió Interdepartamental de Sequera (CIS) amb l’objectiu de garantir el subministrament d’aigua a Barcelona i la seva àrea metropolitana en els propers mesos sense necessitat d’aplicar noves restriccions. La dessalinitzadora flotant produirà 14 hm³ anuals, l’equivalent al 6% del consum d’aigua de l’àrea metropolitana de Barcelona. La instal·lació aportarà 40.000 m³ d’aigua a la xarxa de distribució i, amb aquesta operació, es descarta portar vaixells carregats d’aigua des d’altres territoris.

La dessalinitzadora flotant generarà 14 hm3 anuals, l’equivalent al 6% del consum de l’àrea metropolitana de Barcelona. Aquest tipus d’instal·lacions són embarcacions equipades amb els elements i la tecnologia necessàries per dur a terme un procés de dessalinització per osmosi inversa. El Port de Barcelona ja disposa de les instal·lacions preparades i també s’ha acordat el punt on s’ubicarà la dessalinitzadora i la connexió de la canonada de transport de l’aigua. L’aigua que es produeixi s’enviarà a un dipòsit intermig que actualment s’està condicionant i que estarà operatiu al juny. Des d’aquest dipòsit, l’aigua s’incorporarà a la xarxa de distribució.

Publicitat

El volum d’aigua que es podrà incorporar a la xarxa diàriament és superior al que s’hagués aportat al sistema a través del transport en vaixells que s’havia estudiat inicialment. La dessalinitzadora flotant produeix uns 40.000 m3/dia, mentre que els vaixells poden transportar al dia 25.000 m3de mitjana.

D’altra banda, el cost de producció de l’aigua a través d’una dessalinitzadora flotant és molt més econòmic, gairebé la meitat, del que costaria si arribés a través d’embarcacions. Així el cost es situarà al voltant dels 6€/m3, mentre que amb vaixells s’eleva fins als 10€/m3.

El Govern ha optat per aquesta alternativa per evitar també possibles contratemps i endarreriments que s’haguessin pogut produir amb l’ús de vaixells.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió